Rockkören story

 

   Rockkören startade 1992 hemma hos Marianne Tåje, dåvarande chef för Vuxenskolan i Huddinge. Kören bestod av ca 10-12 medlemmar. Kören försökte väl bli en kör, men det lät nog inte så värst bra från början och då Martin (första körledaren) inte hade en aning om stämmor sjöng vi lite hur som helst. Vi kämpade på i alla fall och det höll vi på med ända till vårterminen 1994. Lisa Nordell (f.d. Berggren) blev körledare och efter det har kören vuxit till nuvarande storlek. Kören består av ca 40 tjejer och killar, och vi har ett bra band som spelar med oss när vi behöver. Lisa samarbetar med oss fortfarande då hon arrar en del av det vi sjunger. Vi har även haft Daniel, hennes man, som körledare när deras familj har utökats. Daniel och hans vänner brukar kompa oss när vi inte använder oss av Lars Sondes fina inspelningar. Som ni märker, har man en gång kommit i kontakt med oss vill man gärna ha ett finger kvar. 

  Genom åren har vi varit på många roliga spelningar. Vem minns inte en något ranglig lastvagn i Högdalen? Ett för trångt värdshus i Långbro där vi stod mellan borden och sjöng. Vi har gjort spontana uppvisningar i matsal och barer på Vikingline. Trilskande trummaskin ibland och toppenteknik på Älvsjömässan. Listan går att göra lång. 

  I millennieskiftet var det fokus på körsång genom Toner för miljoner som gick av stapeln runt hela Sverige. Innan kvällen på Globen hade körer från hela landat tävlat mot varandra i kör-SM. I samband med dessa tävlingar anordnades olika spelningar ute bland ”folket”. Vi har stått på taket ovanför Hötorgshallen, sjungit i stora Gallerian på en 3 m stegvis hög gradäng,  sjungit i TV-huset m.fl. platser.  

  För att få inspiration har vi ibland haft coacher hos oss såsom Gabriel Fors och Johan Boding. 

 

  2008 var ett aktivt år med vår egen traditionella Trettondags Rockfest, två konserter i Stuvsta Kyrka, två spelningar i Tumba C där vi senast hjälpte till i den stora Rosa Bandet insamlingen. Under sommaren hade vi förmånen att få sjunga tillsammans med JAG som framförde delar av musikalen Jesus Christ Superstar. Botkyrka hade en reunion festival i Hågelbyparken för rock/popband, sångare och musiker. Höll på att glömma ett vackert bröllop i Salems Kyrka. 

 

  När Kim Malmquist kom in i bilden 2006 visste han inte ens om att det fanns en kör som var enbart inriktad på rock. Efter ett tag uttryckte han sig på detta sätt: ”Nu kan jag med visshet säga att vissa känslor endast kan komma till uttryck genom rockmusiken. Det har Rockkören visat mig med sin musikaliska inlevelse och övertygelse. Jag ser fram emot en gemensam utveckling där vi övervinner våra egna förväntningar. So, Stockholm, here we come WE WILL ROCK YOU!”   

 

 

Snart kommer Rockkören Story II med historiska glimtar sen vår nuvarande körledare Penelope Björneberg  kom 2009 och med dunder och brak förnyade oss igen. Och vilken utveckling det har blivit. Det började .............

 

 

Annelie E. (en som har turen att få vara med i detta sångglada gäng)